panelarrow

Hitta Aktivitet

Roliga och spännande fritidsaktiviteter

Fartfyllda aktiviteter

Gillar man fartfyllda aktiviteter både att utföra själv och att titta på finns det goda möjligheter till detta i hela landet.

Vill man se snabba bilar på riktigt nära håll bör man gå och se någon motortävling av något slag. Den mest kända motortävlingen i Sverige är Svenska Rallyt, eller Rally Sweden som tävlingen officiellt heter, vilken äger rum i de värmländska skogarna under februari månad. Längs med de smala isiga och snöiga skogsvägarna kan man uppleva riktigt snabba bilar på nära håll. Så för den som gillar fartfyllda aktiviteter är det bara att bege sig till Värmland 5-8 februari då årets Svenska Rally går av stapeln.

En annan fartfylld aktivitet som man också kan titta på men även utföra själv är skoteråkning. Att köra snöskoter är häftigt, spännande och roligt. Känslan att glida fram över snötäckta, vidsträckta fjäll och skåda den imponerande natur slår det mesta. För att åka snöskoter får man först och främst bege sig till norra halvan av Sverige där snötillgången är god. På många ställen och på många skidorter i fjällen, som till exempel Sälen och Åre, finns det möjlighet att hyra en skoter för den som vill prova på att köra.

Utförsåkning på skidor är en annan fartfylld aktivitet som är rolig att ägna sig åt. Åka skidor utför kan man göra i hela Sverige förutsatt att finns snö. Dock får man nog bege sig åtminstone upp till Dalarna om man inte mest ska behöva åka lift hela tiden, då pisterna i södra delarna av Sverige ofta är ganska korta. Men från Dalarna, där man bland hittar Sälen, och uppåt finns bra skidåkning att tillgå.

Den allra bästa skidåkningen i Sverige hittar man i Åre som har både det största liftsystemet och de längsta pisterna.