panelarrow

Hitta Aktivitet

Roliga och spännande fritidsaktiviteter

Är du intresserad av jakt – det här behöver du för att komma igång

Är du intresserad av jakt och vill börja jaga? Det är inte någonting du bara kan göra hur som helst utan det finns en del steg du behöver gå igenom först.

Du måste bland annat ta jägarexamen för att få en beviljad licens för jaktvapen. Utan en sådan får du inte införskaffa dig vapen och du får inte heller använda dem. Det finns flera olika sätt att ta jägarexamen på, det finns bland annat snabbkurser men det finns också bra kurser hos olika studieförbund. Vilket du väljer beror på vilken budget du har samt var du bor.

Produkter som förenklar för jakten

Hos Harpsoe Sweden finns en del produkter som förenklar för dig när du jagar. Att bära runt på ett gevär kan både vara tungt och kännas otympligt, därför är det klokt att köpa någonting som underlättar bärandet för dig. Med en Safety Gun Strap från Harpsoe kan du ha en ergonomisk hållning samtidigt som du har händerna fria. Dessutom går det snabbt att få upp vapnet när det behövs. Produkten är dessutom svenskdesignad och fungerar till de flesta vapenremmarna. Det kan bli långa dagar när du jagar och därför är det alltid bra att skona kroppen så gott det går.

Håll koll på jaktsäsongerna

En annan viktig aspekt när du har ett intresse för jakt är att ta reda på när det är tillåtet att jaga. Du får inte jaga när du vill och olika regler gäller beroende på vilket djur du jagar. Sedan måste du också ha en plats att jaga på. Det är inte helt enkelt att hitta jaktmark, men det beror också på var i landet du bor. Om du bor i södra Sverige kan du behöva kontakter för att hitta mark att jaga på, i de norra delarna brukar det vara enklare att hitta jaktmark med tanke på hur miljön ser ut.