panelarrow

Hitta Aktivitet

Roliga och spännande fritidsaktiviteter

Ut och cykla under sommaren

Sommaren är tiden på året då man verkligen borde ta varje bra chans att vara ute. med vänner eller på egen hand, bara ta det lugnt eller hitta på något roligt. Här tänkte vi slå ett slag just för en härlig cykeltur i sommarvärmen.

Leta upp cykeln, se till att det är bra med luft i däcken och kanske smörj in kedjan också. Saknar man helt och hållet en cykel är det ju dags att ändra på detta. Cyklar må vara känd för att kosta en slant, men tänker man inte cykelträna eller ge sig ut i terrängen kan man hitta betydligt billigare modeller som fortfarande fyller ens behov.

En cykeltur är det perfekta sättet att ge sig ut i sitt närområde och bara njuta. Mest troligt finns det någon avtagsväg man passerar regelbundet men aldrig sett vad som finns i slutet av. Och utan någon riktig måldestination har man nu den perfekta ursäkten att ta sig en närmare titt.

Förbered resan lite extra med en ryggsäck och något att både äta och dricka. Ta en paus vid en plats med riktigt fin utsikt och ta en kort fika. Lite extra underhållning kan man lätt fixa genom att förbereda med lite bra musik att lyssna på. Eller varför inte en intressant podcast eller en spännande ljudbok?

För att vara på den säkra sidan och om man planerat på att cykla en längre bit är det smart att ta med sig utrustning som en liten cykelpump och kanske till och med en reparationskit om man skulle råka få punktering. Det är inte så svårt att laga själv som många tror.

Under en riktigt solig dag är det också smart att ta med lite solskydd och återapplicera med jämna mellanrum. Ingen vill ju komma hem helt sönderbränd trots allt.