panelarrow

Hitta Aktivitet

Roliga och spännande fritidsaktiviteter

Vid utlandsresa

Att resa utomlands kan vara något av de mest spännande aktiviteterna man kan få för sig att göra, det finns dock en hel del man ska tänka på före resan.

Förberedelserna inför resan kommer naturligtvis bero en hel del på var det är man planerar att åka, det säger ju sig själv att man inte behöver tänka på samma saker om man bara reser till England som om man planerat ett resa till Indonesien.

Det första är förstås passet, detta ska man alltid ha till hands, från det ögonblick då man kommer till flygplatsen och tills man är tillbaka i landet. Vissa länder kräver även att passet ska vara giltigt upp till sex månader efter hemresan. All information man kan tänkas behöva kring pass kan man hitta på Polisens sida om pass och id-kort.

Global travel

Det händer ibland olyckor när man är utomlands, det kan man aldrig utesluta, och om man skulle råka ut för något är det bra att veta vilken typ av sjukvård man har rätt till i andra länder. Detta kan man kolla upp på Försäkringskassans sida om vad som händer när man blir sjuk utomlands.

Beroende på vilket resmål man väljer kan det krävas att man måste vaccinera sig, vilka vaccinationer som krävs tillhandahålls vanligtvis av resebyrån man använder sig av för att boka biljetten, men det går även att ta reda på informationen själv. Mer information om vaccinationer mot olika typer av sjukdomar går att läsa på Vårdguiden.

När det börjar närma sig dagen för avfärd är det även bra att man har koll på olika anvisningar vad gäller bagage. Det är inte alltid så att samma bestämmelser gäller, det kan vara olika beroende på vilket typ av flygplan man kommer att åka med.