panelarrow

Hitta Aktivitet

Roliga och spännande fritidsaktiviteter

Resa i sportens namn

Resor är för många den absoluta favoritsysselsättningen när det vankas semester eller andra lediga dagar. På samma sätt så är sport något som kan tillskrivas samma engagemang men istället för sysselsättning så kan det kallas för intresse. Vad sägs som att kombinera båda två? Ja tack, säger vi.

Sportresor alltså, vilket är den superenkla hopsättningen av de båda sakerna, att resa för att se på sport man annars bara ser på tv eller följer resultaten på nätet eftersom tidszonen kanske inte stämmer överens. Det finns lite olika sätt man kan göra dessa resor, och de behöver inte nödvändigtvis behöva ske över landsgränserna, men en hel del av dem gör det. Vi tar här upp två av de vanligaste typerna av sportresor.

Supporter

Enskilda paketresor

Det finns en hel del företag som säljer sportresor idag. De flesta är inriktade mot fotboll eftersom det är de mest populära resorna att åka på. Och konstigt är ju inte det, för fotboll är ju trots allt världens största sport och kvaliteten på fotbollen här hemma i Allsvenskan kan vi nog enas om att den är under kritik. Förhoppningsvis så kan Malmö FF vinna ytterligare någon match nu i Champions League och kanske också lyckas kvala sig dit nästkommande säsong. Först då så kan vi få ett lag som ekonomiskt sett kan närma sig de Europeiska toppklubbarnas ekonomier.

Men nu var det inte kvaliteten på fotbollen i Sverige vi skulle prata om, det var resorna för att titta på kvalitetsfotbollen. I länken här ovan så kommer man till ett företag som heter GO Sport Travel som säljer sportresor. Deras koncept fungerar som så att du köper både flygresa, hotellrum och matchbiljett till ett paketpris. Utöver detta så kan du lägga till ytterligare saker så som sightseeing och liknande.

Det som är fördelen att köpa sin resa via ett sådant företag är att dom ofta har avtal med exempelvis fotbollsklubbar, vilket gör att dom kan ordna saker som hade varit svåra i annat fall. Exempelvis så kan du genom nämnda företag lägga till några hundralappar och få tillgång till plockmat och fri bar när du besöker Stamford Bridge för att titta på Chelsea i Premier League. Det är också en fördel när det handlar om matcher som är svåra att få tag på biljetter till.

Supporterresor

En annan form av sportresa är när man reser med ett gäng supporters. Det kan man förvisso göra med ovanstående alternativ också, men nu menar vi när supporterklubben anordnar resan för att att specifikt åka för att stödja sitt lag vid en bortamatch. Det klassiska är förstås en bussresa med avfärd från hemmaarenan och raka vägen till bortaarenan med några få stopp för mat och liknande.

Dock så finns det också andra varianter, som exempelvis Camp Sweden som man kan säga är det svenska fotbollslandslagets supporterklubb. När det vankas mästerskap så brukar de dels arrangera för folk att resa till platsen där mästerskapet håller till, men man brukar även smälla upp vad som kan liknas med ett festivalområde som brukar kallas för ”Swedish Corner” där alla svenska supporters kan samlas inför, efter och mellan matcherna. Detta brukar vara mycket uppskattat och det är nästan alltid många svenskar som åker med på bortamatcherna. Det kan se ut som i videon här nedanför.