panelarrow

Hitta Aktivitet

Roliga och spännande fritidsaktiviteter

Förslag på höstaktiviteter

Beroende på var man bor och vilka intressen man har så skiljer sig det förstås mellan vad det är för aktiviteter man ägnar sig åt men här kommer vi med ett par generella hösttips.

Kantareller

Lös ett säsongskort till SHL

Bor du i en stad som innehar ett hockeylag som spelar i SHL, alltså den svenska högstaligan i ishockey och har ett hockeyintresse? Då tycker vi att du ska se till att lösa ett säsongskort hos detta lag.

Har arenan en ståplatssektion så brukar ett säsongskort kunna kosta bara strax över tusenlappen. Det brukar även kunna vara så att om man är medlem i supporterklubben så kan det bli ännu billigare. Perfekt höst och vinteraktivitet för den hockeytokige, eller den som bara vill skrika bort lite aggressioner på ståplats.

Plocka svamp

Att plocka svamp har i många år varit en uppskattad aktivitet, både ur hälsosynpunkt genom motionen, men även förstås naturupplevelsen. Dessutom så kanske du minns den där upptäckarglädjen från yngre dar när allt var nytt. Att hitta ett område med fina trattkantareller är kan med lätthet göras liknelsen av att hitta en guldgruva. Det man dock ska se upp för är de giftiga svamparna som kan vara riktigt farliga.

Mykologen Bo Nylén ger tipset att man som nybörjare ska rikta in sig på soppar eftersom dessa är enkla att identifiera och finns ingen risk för förgiftning. Dessutom så finns de att hitta under hela säsongen. Några exempel på soppar är: strävsopp, björksopp, smörsopp och Karljohansvamp.