panelarrow

Hitta Aktivitet

Roliga och spännande fritidsaktiviteter

Spela hockey med kompisgänget

Att spela hockey är ett perfekt sätt att kombinera nyttja med nöje, och få bra motion samtidigt som det är roligt och ofta bjuder på många skratt. Ishockey spelas som de flesta vet på en isrink, oftast inomhus även om det med fördel går att spela utomhus om vädret tillåter. Så länge isen är ordentligt frusen och tillräckligt slät för att det ska kunna gå att åka på den utan problem går det mycket bra att spela hockey på frusna sjöar och dammar under klara, kalla vinterdagar.

Glöm inte landhockeyn

Ishockey, och även landhockey, är fysiskt krävande sporter som ger minst lika mycket träning och motion som ett pass på det lokala gymmet eller hos Friskis & Svettis. Ofta när vi talar om hockey så tänker i enbart på vår landssport ishockeyn men glöm inte bort att ett par pass med att springa efter bollen i landhockey ger bra flås.

Utrustning som behövs

Ishockey kräver inte speciellt mycket utrustning, om man inte ska spela match, utan man behöver egentligen bara en klubba och två mål för att kunna sätta igång. Dock kan ishockey bitvis blir ganska farligt då det är många sammandrabbningar och man kan skada sig på puck, klubba, mål och kompisarnas skridskor. Investera därför gärna i en riktigt bra hockeyhjälm och ett par ordentliga handskar, för att vara skyddad på isen. Om man spelar med kompisgänget kan man skippa skydd som axelskydd, benskydd och visir, om man innan spelet sätter igång är överens om att spela schysst och inte ge sig in i hårda tacklingar oavsett vilken riktning spelet tar.

Grilla eller fika

När man spelar ishockey med kompisar kan det vara lika viktigt att ordna en trevlig aktivitet utanför isen som på. Någon kan gärna ta på sig att fixa en smaskig fika eller en trevlig lunch efter att matchen är klar, och om man spelar utomhus på en frusen sjö under vintern är det trevligt att ha med sig både korv och något gott att dricka, så att man kan fortsätta ha kul tillsammans även efter sista målet. Genom att förbereda med en smart engångsgrill eller en brasa för att grilla lite korv så är ni förberedda och kan i lugn och ro njuta av både spel och efterföljande fika eller lunch.