panelarrow

Hitta Aktivitet

Roliga och spännande fritidsaktiviteter

Hitta billiga resor

Alla som varit ut och rest, eller bara kollat upp resor för den delen, vet säkert hur dyrt det kan bli när man ska boka flyg. Flygpriser kan variera en hel del pris beroende på ett antal olika faktorer. Är man ute efter att få tag på en billig resa är det bra att veta ett och annat om detta.

Att gå in på ett flygbolags sajt för att söka efter resor och se priser är inte direkt den bästa metoden när man vill hålla nere priset. För att få tillräckligt med information behöver man ju inte bara kolla upp ett flygbolag utan alla som potentiellt har resor till den destination man är intresserad av. Som tur är kan man använda sig av tjänster som Avionero, som automatiskt kollar upp det bästa priset när man väljer destination och datum för avresa.

Anledningen till variationen i priset är som sagt flerfaldig. Till att börja med är det ett fall av efterfrågan och tillgång. Det finns bara så många platser på ett flygplan och ju mer intresse det finns av att resa vid ett viss tillfälle desto dyrare kommer varje individuell biljett bli.

Som följd av detta kan man faktiskt se att det är populärare att resa bort och tillbaka vissa dagar i veckan. Genom att välja andra dagar kan man direkt se en skillnad i priset. Flera undersökningar har pekat mot att tisdag kan vara en av de billigaste dagarna på veckan att resa bort.

En annan viktig faktor är tiden på året. Många populära destinationer har högsäsonger under vissa specifika delar på året. Detta är tiden då vädret är som bäst. Utanför dessa säsonger kan man istället stöta på regnperioder, kraftiga värmeböljor eller andra mindre önskvärda väderfenomen. Man behöver dock inte går väldigt långt utanför högsäsongen för att kunna se priset på biljetterna falla. Genom att kolla upp när högsäsongen är först får man en bättre uppfattning om när biljetterna börjar sjunka i pris.