panelarrow

Hitta Aktivitet

Roliga och spännande fritidsaktiviteter

Besök Riksgränsen i vinter

Det är väldigt vanligt att majoriteten utav alla svenskar som älskar att befinna sig i den svenska fjällvärlden och att ägna sig åt alpin skidåkning i allmänhet, besökt antingen Åre eller Sälen. Mindre vanligt är det med ett besök i Riksgränsen som ligger i våra allra nordligaste trakter en bit ifrån Kiruna stad. I år slår vi dock ett slag för denna svenska skidort som brukar bjuda på massvis utav snö och annorlunda skidåkning än många andra ställen i Sverige.

Riksgränsen är inte lika exploaterat som varken Åre eller Sälen, vilken många gånger känns väldigt skönt. Hit tar man sig för att uppleva naturen, skidåkningen och inget annat. Eller ja, man kan ju självfallet åka snowboard eller ägna sig åt något annat aktivt som är passande för området och årstiden i sig. Det handlar dock inte om vem som har den nyaste skidoutfiten eller de senaste grejerna överlag, utan om kärleken till fritidsintressen som alltså passar utmärkt i den snöiga fjällvärlden.

Till Riksgränsen kan man ta sig på en rad olika sätt. Antingen via tåg, något som vi anser är väldigt praktiskt, men vill man även passa på att uppleva Kiruna så rekommenderar vi istället att du flyger upp och hyr en bil under vistelsen när du väl anlänt. Det senare alternativet blir självfallet lite mera kostsamt, men beroende på budget och en vilja att uppleva mer än just Riksgränsen i sig, så kan det vara ett bra alternativ, helst om ni är fler än en som delar på kostnaden.

Värt att nämna är även att det både finns möjligheter att handla egen mat att laga, samt restaurang på orten. Du behöver med andra ord inte packa med dig hela kylskåpet på väg upp, men tänk dock på att utbudet är begränsat och att vissa saker kan vara förnuftiga att packa med sig för säkerhets skull.