panelarrow

Hitta Aktivitet

Roliga och spännande fritidsaktiviteter

Lev uteliv i sommar

I Sverige är vi välsignade med en helt otrolig natur, något vi uppskattar alldeles för sällan. I denna artikeln tänker vi därför skänka någon minut till att diskutera möjligheterna att uppleva den svenska naturen i sommar. 

Rätt utrustning

Innan man ger sig iväg ute i naturen så är det viktigt att man har med sitt rätt utrustning. Vissa av dessa sakerna kan för de flesta tyckas vara självklara, så som att man behöver en sovsäck, liggunderlag och tält. Något som alla inte anser lika självklart är dock kläderna man har på sig. För att klara av att gå en längre bit är det bäst att införskaffa och använda sig av kläder som är speciellt utvecklade för friluftsliv. Jackor är det första man bör titta på då de både skall kunna hålla dig varm, klara av det tuffa slitaget samtidigt som den andas och kyler dig när du blir varm.

tält i naturen

Minst lika viktigt som friluftsjackan är dock skorna. Ett par rejäla vandringskängor kan ofta vara det bästa valet, speciellt vid längre vandringar eller om du bär på tyngre packning. Då skorna brukar användas under längre stunder så är det viktigt att man köper ett par av bättre kvalitet.