panelarrow

Hitta Aktivitet

Roliga och spännande fritidsaktiviteter

Vinteraktiviteter

Så här i vintertid finns det som bekant en rad olika roliga och spännande vinteraktiviteter man kan ägna sig åt, så som utförsåkning, längdskidåkning, skridskoåkning och skoteråkning med mera.

Utförsåkning

En av de allra vanligaste vinteraktiviteterna är utan tvekan utförsåkning. Lite beroende på väder och vind går det alldeles utmärkt att åka alpint i hela landet från Vallåsen i söder till Riksgränsen i norr. Givetvis så är förutsättningarna för utförsåkning bättre ju längre norr ut man kommer. De största och bästa liftsystemet hittar man dock inte allra längst i norr utan i Dalarna, Härjedalen och Jämtland med kända orter som bland annat Sälen, Funäsdalen och Åre.

Längdskidåkning

Gillar man inte att åka utför är skidåkning på längden ett mycket bra alternativ. Inte bara är det roligt utan det är också en av de absolut bästa träningsformerna då man tränar både kondition och styrka. Vill man ha en riktig utmaning med sin längdskidåkning bör man såklart satsa på Vasaloppet som går av stapeln första söndagen i mars varje år.

Skridskoåkning och hockey

Skridskoåkning och ishockey är en annan klassisk vinteraktivitet som är väldigt rolig. Till skillnad mot skidåkning så är den helt väderoberoende. Runt om i landet finns gott om ishallar och isbanor för den som är sugen på att snöra på sig bandyrören och köra lite. Givetvis går det även bra att åka på naturisar, vilket ofta är en trevlig upplevelse, dock gäller att vara väl informerad så att man vet att isen är säker och håller.

Skoteråkning

Bor man i de delar av Sverige där snön är lite mer långvarig är skoteråkning en härlig form av vinteraktivitet. Att dra fram över fjället i hög fart är kanske något av det bästa som finns. Dessutom får man en fin naturupplevelse på köpet. För den som är intresserad av mer tävlingsinriktad form av skoteråkning går det även bra att köra på speciella skoterbanor eller motsvarande.