panelarrow

Hitta Aktivitet

Roliga och spännande fritidsaktiviteter

Tips för spontana äventyr över helgen

Har du blivit lite uttråkad och vill inte spendera ännu en helg i tv-soffan? Är du sugen på att vara impulsiv eller bara göra något annorlunda? Det finns gott om saker att göra, problemet är bara att komma på idén. Därför bjuder vi på några inför helgen!

En kort flygtur

Bor du i södra Sverige kan du snabbt ta dig från en storstad till en annan och slippa timmars bilfärd. Med flyg åker du mellan Stockholm Göteborg på strax under en timme och kan käka middag och ta en drink i en annan stad. Passa på att se en klassisk sevärdhet som du har missat vid tidigare besök eller ta en shoppingtur i stadskärnan.

Tidsmässigt kan du åka nästan varsomhelst i Sverige under två timmar såvida det är ett direktflyg men det är kostnaden som styr. Att åka direktflyg över långa avstånd blir dyrare och kanske inte är värt priset när du bara vill göra något kul över dagen.

Nationalparken

Det finns över 20 nationalparker i Sverige, spridd över hela landet. Du är i princip aldrig långt ifrån en nationalpark. Och du borde verkligen besöka en, de är skyddade på grund av att de erbjuda unik eller hotad flora och fauna. I Kramfors kommun finns Skuleberget som är ett världsarv eftersom där hittar vi världens högsta marina kustlinje som visar att havsnivåerna efter förra istiden var 285 meter högre än idag. Andra nationalparker bjuder på ovanliga formationer. Stora Mosse i Jönköpings kommun är Sveriges största myr med platta vidder som påminner om fjällvärlden.

Dra lott

Du och dina vänner skriver ni upplevelser som ni vill göra i helgen. Ni kan sätta gränser och regler innan såsom maxkostnad och restid. Därefter väljer ni ut en som drar en lapp ur hatten och aktiviteten eller upplevelsen är vald för dagen. Spara lapparna ifall ni hinner fler saker under helgen, då är det bara att dra en ny lapp.