panelarrow

Hitta Aktivitet

Roliga och spännande fritidsaktiviteter

Spännande sport

Inför dörren står ett olympiskt spel som kommer gå till historien som det första vinterspel som hålls i Ryssland. Platsen det hålls i, Sotji, kommer också att gå till historien som den plats med varmast vinterklimat som arrangerat OS. 

För många är OS en stor händelse och sporten en viktig fritidsaktivitet både som åskådare och som utövare. vi tänkte här därför ta upp några av guldkornen som kommer att ta sin plats med början om lite mer än två veckor.

Längdskidor

OS

Längdskidåkning är en klassisk svensk gren som vi alltid har stora medaljförhoppningar i. Kampen i detta OS kommer förstås som vanligt att vara hårdast mot grannarna i väst, alltså Norge. De största medaljhoppen är denna gång med största sannolikhet Charlotte Kalla på damsidan och Markus Hellner samt Johan Olsson på herrsidan. Olsson som nyligen fick Bragdguldet för sitt VM-guld på femmilen förra året, vill säkert knäppa norrmännen på näsan igen.

Skidskytte

Skidskytte har kommit att bli en, om inte klassisk, åtminstone en nästan klassisk svensk sport. Efter en hel del framgångar har man skördat genom åren, även om det för närvarande skulle kunna ses som något av en svacka. Hopp om medaljerna är kanske inte överväldigande denna gång, men har någon av svenskarna en riktigt bra dag så är ingenting omöjligt. Fransmannen Fourcade är mannen att slå, spelbolagens odds på honom ligger bara kring 2.5 gånger pengarna, medan det på bäste svensk, Fredrik Lindström, ligger på hela 40 gånger pengarna. På damsidan är det Tora Berger från Norge som är den stora favoriten, ja till och med större än Fourcade på herrsidan.

Hockey

För oss svenskar finns det som sagt några sporter som är viktigare än andra. Ishockey är en av dessa viktiga. För många är detta det mest prestigefyllda guldet att vinna – och ett av de svåraste. Med motståndare som Kanada, Ryssland, USA och Finland så står Tre kronor inför en svår uppgift – trots att man ställer ett lag på banan som imponerar, åtminstone på pappret.

Vill du se en tablå över alla svenska OS-deltagarnas framfart så kan du ta en titt här på TV10:s hemsida, där hittar du datum, tidpunkt och på vilken kanal du ser tävlingen.