panelarrow

Hitta Aktivitet

Roliga och spännande fritidsaktiviteter

Kul längs norrlandskusten

Idag är det dags att ge lite tips om saker du kan hitta på om du beger dig norrut, närmare bestämt till Västernorrland. Vi har valt att i denna artikel lägga fokus på vad du kan hitta på för aktiviteter i Örnsköldsvik med omnejd.

Staden

Örnsköldsvik är vad man kan kalla en småstad som är beläget i Västernorrland, cirka 16 mil norr om Sundsvall och 10 mil söder om Umeå, som är två lite större städer. Kommunen har ganska precis 55000 innevånare som är uppdelat på ett antal tätorter och mindre småorter. Staden är troligen mest känd som en ishockeystad tack vare laget Modo Hockey som genom åren har fått fram en lång rad av världsklasspelare inom sporten. Exempel på dessa är Peter Forsberg, Markus Näslund samt Daniel och Henrik Sedin.

Båt

Historiskt har det varit pappersindustrin som varit den största näringsidkaren i form av MO/Domsjö fabriker. Idag är de största industrierna massafabriken i Husum som ägs av Metsä Board och BAE-systems i Gullänget. Andra kända företag är Fjällräven och Domsjö fabriker i Domsjö.

Staden är beläget precis vid vattnet, så här finns om somrarna även ett aktivt båtliv. Framförallt på sommaren är Örnsköldsvik en mysig och trevlig stad att besöka med trevlig utsikt mot havet.

Aktiviteter

I Örnsköldsvik så finns en rad aktiviteter att ägna sig åt.

  • Slalomåkning – Det finns tre slalombackar i stadens närhet. Åsbacken som ligger beläget nästan inne i stadskärnan. Backen är av modell mindre. Någon mil söderut i tätorten Bjästa finns en lite större backe vars anläggning kallas för ”Bjästabacken”. Vill man ha en ytterligare lite större backe att åka i så kan man rulla vidare några mil söderut till Skuleberget.
  • Hockey – Att se på hockey är en av innevånarnas favoritsysselsättningar. Modo Hockey spelar vintertid sina hemmamatcher i Fjällräven Center som ligger inne i centrala Örnsköldsvik.
  • Skidåkning – Det finns ett flertal anläggningar för längdskidåkning i kommunen. Den som ligger mest centralt kallas för Skyttis och ligger någon kilometer ”ovanför” staden.
  • Båttur – På sommaren så är det härligt att åka ut med båt utanför staden. En fin skärgård finns här att avnjuta.
  • Badet – Äventyrsbadet Paradiset är en favorit både bland stora och små. Här finner du både vattenrutschbanor och relaxavdelning.

Örnskoldsvik

Boende

För dig som besöker Örnsköldsvik finns några olika typer av boende beroende på dina önskemål. Ska du besöka staden och ta del av de aktiviteter som är kopplade till stadskärnan är Strand City Hotell ett bra val. Detta är en lite mindre hotell, i perfekt prisklass, som ligger ett stenkast både från Fjällräven Arena, hamnen med båtturer ut i skärgården och stadskärnan. Vill du resa längst kusten en bit ligger hotellet på gångavstånd från Resecentrum som erbjuder både tåg och buss längs kusten. Här hittar du en god service, fräscha och mysiga hotellrum och ett lugn som passar perfekt att komma tillbaka till efter en heldag i staden. Du kan enkelt besöka Hotellet online på deras sajt, http://www.abcstrandhotell.se, och få mer information om priser och olika rum.