panelarrow

Hitta Aktivitet

Roliga och spännande fritidsaktiviteter

Utförsåkning

Snart är det dags för härliga dagar i fjällen och utförsåkning. Vad passar bättre än att vi tipsar om lite annorlunda ställen att åka till när det gäller utförsåkning eller varför inte på längden.

PudersnöVåra Svenska fjäll är fantastiska och vi erbjuds att åka till Åre eller Riksgränsen när säsongen är i gång. Och det är mycket bra skidåkning på dessa orter, men vi tänkte här få presentera Kittelfjäll en ort som du hittar i Vilhelminafjällen. Här får du 42 nedfarter, där hela 37 inte är pistade. Det branta Kittelfjället är 1 225 meter över havet och anses vara en av de tuffaste offpistområden i Sverige. Ta en titt på deras hemsida med information om bland annat nedfarter och event som händer under säsongen.

Skulle du redan nu bli sugen på att åka slalom och inser att du är i behov av ny utrustning, kolla in Länna Sport där du hittar massor av olika typer av skidor som säker passar just din åkning.

Till Kittelfjäll tar du dig på olika sätt, för att åka bil så kolla in Eniros vägbeskrivning. Fyll bara i var du ska åka i från! På Kittelfjälls hemsida så hittar du info hur du tar dig till slalomens paradis!

Lite kuriosa om Kittelfjäll är den legendariska slalomåkaren Bengt-Erik Grahn som på 60-talet var Sveriges bästa åkare och oerhört nära att vinna VM-guld i Chile 1966. Tyvärr skadade sig Grahn under träningen och kunde ej ställa upp i tävlingen. Grahn har flertalet SM-guld och även hans fem bröder tävlade i utförsåkning för klubben Tärna IK från Tärnaby där ett antal bar åkare har fostrats.

Kittelfjäll 20120126 from Kittel on Vimeo.