panelarrow

Hitta Aktivitet

Roliga och spännande fritidsaktiviteter

Upplevelser i Åre

Holiday Club i Åre är ett hotell som ligger mitt i Åre invid Åresjöns strand. Holiday Club erbjuder både hotellrum och rymliga lägenheter för exempelvis barnfamiljer. För den som vill finns det även möjlighet att bo i radhus och strandhus med mindre än 100 m till vattnet.

Förutom ett högklassigt boende bjuder också Holiday Club på bland annat ett äventyrsbad i form av Upplevelsebadet. Dessutom hittar man i anslutning till detta Saunaworld, som, vilket namnet antyder, bjuder på bastu i olika former, bland annat snösauna, finsk sauna samt ångbad.

Utöver ovanstående finns på Holiday Club även restaurang, bar samt spaavdelning för den som verkligen vill slappna av.Om man inte vill stanna på hotellet under hela vistelsen är Åre en ort som bjuder på en rad olika spännande och roliga aktiviteter såväl sommar som vinter.

Åre är utan tvekan den skidort i Sverige där man hittar den absolut bästa skidåkningen alla kategorier. Med över 100 km pist, 43 liftar och en fallhöjd på 900 m är Åre Sveriges största skidområde så den som gillar utförsåkning lär inte bli besviken. För den som vill ta en paus från backarna och istället köra ett pass på längdskidor hittar man i Åre också flera olika motionspår, några av de dessutom försedda med elljus.

Förutom skidåkning i olika former finns en rad andra aktiviteter i Åre under vintern som till exempel hundspannsåkning, isfiske på Åresjön, ridning i vinterlandskap samt snöskovandring. För den som verkligen söker ett äventyr kanske skärmflygning eller så kallad snowkiting kan vara någonting.

Gillar man ute- och nöjesliv lär man inte bli besviken i Åre då här finns gott om både barer och klubbar, som exempelvis Bygget, Tottebo Bar samt Country Club, där en hel del kända svenska artister uppträder under året. Som sagt finns Åre inte bara på vintern utan även under sommaren. De snöfria pisterna lämpar sig då alldeles utmärkt för mountainbike-cykling för den som gillar det. Att vandra är givetvis en härlig upplevelse då vyerna utöver de jämtländska fjällen är storslagen. Fiske, olika typer av vattensport, golf, viltskådning samt skärmflygning är andra spännande aktiviteter för Årebesökaren sommartid.