panelarrow

Hitta Aktivitet

Roliga och spännande fritidsaktiviteter

Spännande aktiviteter på resan

När man är ute och reser så kan det vara roligt att ibland göra annat än de klassiska charteraktiviteterna med strandhäng och paraplydrinkar. Vi tänkte därför i denna artikel tipsa om några aktiviteter du på resande fot kan testa på – eller utsätta dig för.

Nevis Bungy Jump – Nya Zeeland

Har du någon gång drömt om att hoppa bungy jump? Eller åtminstone funderat på saken. Då finns det ett ställe som du antagligen endera kommer att älska eller för evigt hata. Det är i Queenstown, det som ibland kallas för extremsportens huvudstad i världen, som en bungy jump-anläggning vid namn Nevis finns. Höjden från vilken du kommer att hoppa är hela 134 meter och får du inte svindel där så kommer du aldrig att få det. Detta rekommenderas för den våghalsige och den som söker efter en adrenalinkick utöver det vanliga. Här får du se ett exempel på en svensk tjej som genomförde hoppet – med viss tvekan.

Djuphavsfiske –  Costa Rica

En aktivitet som eventuellt känns något mindre läskig, men som ändå kan vara nog så spännande är att åka ut på havet med en fiskebåt och försöka fånga din egen Moby Dick. Ja, eller åtminstone någon spännande exotisk fisk som du inte stöter på här hemma i Sverige. Vi rekommenderar sportfiske/djuphavsfiske i Costa Rica. Landet är beläget precis mellan Stilla havet och det Karibiska havet vilket därför innebär att utbudet av olika typer av fisk enormt stort. Det är en drömplats att resa till om man söker att fånga häftiga och eller stora fiskar. Även om Karibiska havet erbjuder ett varierat utbud så vill vi på Hittaaktivitet hävda att det är i Stilla Havet som de häftigaste fiskarna fångas. Exempel på några av de fiskar du kan fånga i Costa Ricas vatten är Blue Marlin, Striped Marlin, Roosterfish, Tonfisk och Dorado. För mer information besök upplevcostarica.se.

Eftersom Costa Rica är beläget mellan Stilla havet och Karibiska havet så är naturligtvis utbudet av fisk enormt. För den som ägnar sig åt sportfiske är Costa Rica en drömplats att få resa till i jakten på de riktigt rejäla fångsterna. Av de två haven som omger Costa Rica så sägs det att Stilla havet är ett säkrare kort när det handlar om både väder och stora fiskar. Några av de olika fiskarna som vanligtvis fångas i vatten kring Costa Rica är Blue Marlin, Black Marlin, Striped Marlin, Roosterfish, Sailfish, Snapper, Yellowfin tuna, Wahoo och Dorado.